Kwaliteit kunstgras is belangrijk!

Kwaliteit kunstgras

Waarom Kunstgras?

Door de enorme ontwikkeling van het kunstgras en het onderhoudsarme aspect van het product, kiezen steeds meer mensen voor het aanbrengen van kunstgras in zijn of haar omgeving.

De beweegredenen zijn simpel. Echter is het kiezen van het juiste kunstgras nog niet zo simpel als dat het in eerste instantie lijkt. Er dient rekening gehouden te worden met een aantal belangrijke punten.

  • Bodemgesteldheid
  • Type kunstgras dat aansluit op uw tuinstijl
  • Kwaliteitsverschil binnen de kunstgrasbranche

Ondergrond voor het kunstgras

Allereerst is het van belang te kijken naar de huidige ondergrond van uw tuin. Het is belangrijk het aspect water doorlatendheid zorgvuldig te bekijken voorafgaand aan het aanleggen van het kunstgras. Wanneer de waterdoorlatendheid in uw omgeving slecht is, bieden wij hiervoor verschillende mogelijkheden. Onder het kopje werkwijze, vindt u de verschillende opties die wij kunnen toepassen.

Assortiment kunstgras

Niet ieder type kunstgras past in elke tuin en bij een ieder zijn stijl. Door het enorme aanbod van verschillende type kunstgras, ziet men vaak door de bomen het bos niet meer.
Door zorgvuldig te selecteren hebben wij een assortiment samengesteld waarmee u overzichtelijk, een passende keuze kunt maken.

Verschillende vezel typen

De door ons gekozen kunstgrassoorten zijn mede gekozen om de verschillende typen vezels. De gebruikte vezel geeft namelijk het grootste deel van zijn karakter aan het gras.

W-Shape: Vezel die de vorm van een W heeft. Dit type wordt vooral aangeraden bij intensief gebruik. Dit doordat deze vezel na gebruik snel weer omhoog komt.

C-Shape: Vezel die de vorm van een C heeft. Dit type wordt aangeraden bij gras dat matig tot intensief gebruikt wordt.

E- Shape: Wordt vooral aangeraden bij gras dat matig intensief gebruikt word en vooral zacht moet aanvoelen.

Flat – Shape: De vorm van deze grasvezel is recht, hierdoor voelt hij zacht aan en ziet er erg mooi uit. Nadeel van deze vezel is dat hij bij veelvuldig gebruik vaker opgeborsteld moet worden. Dit doordat de vezels makkelijker plat gaan liggen.

Kwaliteit in de kunstgras branche

Het door ons geselecteerde kunstgras is van hoge kwaliteit. Al onze kunstgras soorten zijn lood en cadmium vrij en dus milieu vriendelijk. Daarnaast is het kunstgras ISO 9001 gekeurd. Binnen de kunstgrasbranche is er een enorm verschil aan kwaliteit. Zo is bijvoorbeeld het Chinese kunstgras geproduceerd met behulp van lood en cadmium zodat de er sneller geproduceerd kan worden. Daarnaast zijn de volgende punten van belang bij de beoordeling van het kunstgras.

  • Lengte van de vezel
  • Sterkte van de vezel
  • Aantal vezels per cm²
  • Slijtvastheid
  • Garantie op verkleuring

De garen die wij, Tuin en Kunstgras gebruiken zijn van gerenomeerde bedrijven zo als Bonar en Ten Cate. Al onze producten zijn dus van Europese afkomst.

Kunstgras advies

Ook wanneer u weet waar u wellicht op moet letten bij het kopen van kunstgras, kunnen wij ons voorstellen dat u vragen blijft houden.

Tuin en Kunstgras ziet het als een uitdaging om uw onzekerheid bij het kopen van het kunstgras weg te nemen. Wij kunnen u op verschillende manieren adviseren. Wanneer u geintereseerd bent in het kopen op laten leggen van kunstgras, komen wij vrijblijvend bij u ons assortiment kunstgras voorleggen, de situatie bespreken en de oppervlakte voor het kunstgras inmeten.

Daarnaast staan wij u altijd graag te woord wanneer u telefonisch informatie wil inwinnen.