Kunstgras leggen - Tuin en Kunstgras

Kunstgras leggen

Wilt u graag kunstgras laten leggen? Dan staat Tuin en Kunstgras klaar voor u. Kunstgras leggen is een vak dat we al jarenlang met passie uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat we exact weten met welke punten we rekening moeten houden. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van het aangelegde kunstgras. Een prettig gevoel.

Maar wat zijn de punten waar we op letten op het moment dat we kunstgras leggen? Hieronder staan ze.

 • 1

  Kunstgras leggen: eerst de ondergrond bewerken

 • 2

  Kantopsluiting kunstgras

 • 3

  Met de juiste ondergrond kunstgras leggen

 • 4

  Aanbrengen drukverdelend doek

 • 5

  Aanleggen kunstgras

 • 6

  Bezanden van de kunstgrasmat

Waarom laten leggen door Tuin en Kunstgras?

 • Uw kunstgras tuin binnen 14 dagen gerealiseerd
 • 10 jaar garantie
 • Wij werken enkel met net en door ons opgeleid personeel
1

Kunstgras leggen: eerst de ondergrond bewerken

Kunstgras leggen begint met het creëren van het juiste fundament. Dat fundament is de onderbouw. Het is van belang dat de onderbouw goed bestand is tegen het gebruik van het kunstgrasveld. Daarnaast is de waterdoortastendheid van de ondergrond van cruciaal belang. Afhankelijk van de bodemgesteldheid van uw tuin kiezen wij voor een zandbed van menggranulaat tussen 5 en 10 centimeter.

Wanneer de water doortastendheid dusdanig slecht is, kiezen we ervoor een laag lava aan te brengen of om een drainagesysteem te installeren.

2

Kantopsluiting kunstgras

Op het moment dat we kunstgras leggen dan adviseren we u om uw gazon altijd te voorzien van een kantopsluiting. Hierbij kan gedacht worden aan betonbanden, bestrating of een kunststof kantopsluiting.

Kunstgras aanleggen met kantopsluiting heeft verschillende functies:

Het zorgt ervoor dat er geen vuiligheid onder uw kunstgrasmat kan komen.
De (zwarte) onderlaag van de kunstgrasmat is niet meer zichtbaar. U hoeft zo niet tegen de zijkant van uw kunstgrasmat aan te kijken.
Een kantopsluiting zorgt ervoor dat de uiteinden van de kunstgrasmat stevig en vast liggen.

3

Met de juiste ondergrond kunstgras leggen

Zoals eerder is vermeld, wordt er afhankelijk van de bodemgesteldheid een type ondergrond gekozen. Op basis van deze keuze zullen we deze ondergrond aanbrengen. Na het aanbrengen wordt de gehele oppervlakte bewerkt met een trilplaat. Dit zorgt ervoor dat uw ondergrond niet meer zal verzakken tijdens het gebruik.

Voorafgaand aan het aanbrengen van het drukverdelend doek en de kunstgrasmat, wordt de oppervlakte geëgaliseerd met behulp van een laser en waterpas.

4

Aanbrengen drukverdelend doek

Voordat uw gekozen kunstgrasmat gelegd wordt, plaatsen wij een geovlies textiel ,drukverdelend doek over de oppervlakte.

Het plaatsen van dit doek onder uw kunstgras heeft verschillende functies:

Het zorgt er tijdens en na het leggen van het kunstgras voor dat het geëgaliseerde zandbed beschermd wordt tegen voetstappen
Het zandbed wordt na aanleg beschermd tegen eventuele puntbelastingen zoals tafelpoten en speeltoestellen.
Het drukverdelend doek zorgt ervoor dat onkruid en mieren (die vrijwel niet aanwezig zullen zijn in het zandbed) zich niet omhoog kunnen wurmen.

5

Aanleggen kunstgras

Allereerst rollen we het kunstgras uit en leggen wij de mat op zijn plek. Vervolgens wordt het kunstgrasveld geheel op maat gesneden.

Tot slot worden stukken kunstgras (wanneer er meerdere rollen nodig zijn) aan elkaar gelijmd. Dit laatste wordt gedaan met een lijmband. De naden zijn na installatie geheel onzichtbaar.

6

Bezanden van de kunstgrasmat

Na de installatie van het kunstgras, bezanden wij de oppervlakte met kwartszand. Dit zorgt ervoor dat de mat zwaarder wordt, en vast op zijn plaats blijft liggen. Daarnaast zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels extra ondersteuning krijgen. Hierdoor blijven de vezels beter en mooier rechtop staan.

Zelf leggen?

Bent u van plan zelf kunstgras aan te gaan leggen? Bekijk dan voor meer informatie onze kennisbank: https://www.tuinenkunstgras.nl/kennisbank

Meer weten?

Zoals u ziet: kunstgras leggen is echt een vak. Heeft u nog vragen voordat u kunstgras wilt laten leggen? Aarzel dan niet om contact op te nemen of stalen aan te vragen. Wij komen graag bij u langs of staan u per mail of telefonisch te woord: +31(0)73 - 203 2070.