Wat kost kunstgras? | Neem nu contact op voor meer informatie!

Wat kost kunstgras?

Hoe zit de prijs en de kosten van kunstgras laten aanleggen in elkaar?

Wat kost kunstgras? De prijs en kosten die u betaalt voor het laten aanleggen van kunstgras, hangt af van een aantal factoren. Deze factoren heeft u vaak zelf in de hand, want u kunt hierin verschillende keuzes maken. Welke opties u allemaal heeft, zullen we hieronder toelichten.

1. Ondergrond
Wat voor ondergrond ligt er momenteel in uw tuin? Heeft u nu stenen als ondergrond, maar wilt u hier eigenlijk graag kunstgras hebben? Dan is dit vaak geen probleem, want de stenen kunt u gewoon simpelweg verwijderen en vervolgens kunt u de onderlaag voor het kunstgras neerleggen. Heeft u op dit moment echter een oud en versleten grasveldje, dan zult u deze eerst moeten (laten) afsteken, om vervolgens de ondergrond voor te bereiden.

2. Type kunstgras
Wat kost kunstgras? Waar wordt het kunstgras straks voor gebruikt? Heeft u bijvoorbeeld kinderen die straks op het kustgras gaan spelen en heeft u verder geen andere eisen? Dan zijn de eerst twee stappen niet relevant voor u en kunt u meteen door naar de derde stap. Een laag van menggranulaat zorgt voor een perfecte ondergrond is in dit geval voldoende.

3. Grootte
Hoe groot wilt u dat het kunstgrasveld wordt? De prijs van het kunstgras en het laten aanbrengen ervan is mede afhankelijk van de afmetingen van het grasveld. Wilt u een groot grasveld, dan zullen er meerdere banen naast elkaar vast moeten worden gelijmd. Kunstgras is altijd 4 meter breed en kan er dus sprake zijn van snijverlies. Ook moet u rekening houden met het feit dat er dan heel wat vierkante meters grond voor moeten worden bereid, alvorens het kunstgras erop komt te liggen.

4. Zelf leggen of laten leggen
Wilt u het kunstgras zelf aanleggen of wilt u dit liever dit overlaten aan een professional? U kunt er voor kiezen om zelf uw kunstgras aan te leggen, maar u kunt dit ook laten doen door ons. Kiest u voor dit laatste, dan betaalt u uiteraard meer vanwege de arbeidskosten en plaatsingskosten. Maar natuurlijk kunt u ook lekker zelf aan de slag gaan met de tips en tricks die wij u zojuist gaven. In dit geval kunt u een besparen op de arbeidskosten.

Bent u benieuwd wat de soorten kunstgras kosten? klik HIER voor meer info.