Mogen/kunnen mijn huisdieren gewoon op het kunstgras? - Tuin en Kunstgras

Mogen/kunnen mijn huisdieren gewoon op het kunstgras?

Wat zijn de gevolgen van huisdieren op kunstgras?

Heb je huisdieren zoals een hond of een kat? En wil je kunstgras nemen of heb je al kunstgras? Dan vraag je je mogelijk af of het oké is als je hond(en) en kat(ten) je gazon betreden. Het antwoord: het is natuurlijk geen enkel probleem, maar let wel op een aantal zaken…

Uitwerpselen van de hond of kat op het kunstgras

Heeft de hond of kat onverhoopt zijn behoefte gedaan op het kunstgras? Geen probleem, maar probeer de uitwerpselen wel zo snel mogelijk te verwijderen. Hoewel de uitwerpselen van dieren het gras niet zullen aantasten, wordt het verwijderen ervan wel moeilijk wanneer de uitwerpselen uitharden. Bovendien gaan uitwerpselen na verloop van tijd natuurlijk schimmelen. Je kunt de uitwerpselen gemakkelijk uit het gazon verwijderen met een tuinslang. Lees hier hoe je je kunstgras gemakkelijk kunt schoonmaken.

Extra vulzand bij intensief gebruik van het gazon

Al onze kunstgrassoorten zijn prima geschikt voor huisdieren. Zijn uw hond(en) of kat(ten) dol op het spelen op kunstgras? Dan raden we aan wat extra vulzand aan het gazon toe te voegen en wellicht wat vaker de grasmat in te zanden. Op die manier blijven de sprieten mooi overeind staan.