Kun je kunstgras (laten) leggen in de winter? - Tuin en Kunstgras

Kun je kunstgras (laten) leggen in de winter?

Om in de lente een mooie, fotogenieke tuin te hebben, werken veel mensen aan het einde van de winter aan hun tuin. Maar hoe zit het met het leggen van kunstgras in de winter? Is dat mogelijk en verstandig? Wij leggen het je uit:

Kunstgras leggen in winter: moeilijker maar mogelijk

Ja, kunstgras is in de meeste gevallen wél te leggen in de winter, maar het is wel een stukje moeilijker dan tijdens het voorjaar. Dat geldt vooral wanneer de temperatuur buiten onder de 10 graden duikt. Enerzijds zorgt de kou voor een stugge onderlaag van het kunstgras. Daardoor is het lastig te buigen, plooien en snijden. Bovendien is de kou niet bevorderlijk voor de lijmnaad waarmee kunstgrasmatten met elkaar verlijmd worden.

U wilt toch uw kunstgras laten leggen in de winter?

Voor het beste resultaat laat je je kunstgras door specialisten leggen. Dat geldt het gehele jaar door, maar zéker in de winter. Wij raden je dan ook sterk af om tijdens zelf aan de slag te gaan met kunstgras. Bel of mail ons gerust eens, wij nemen je het deskundig en professioneel leggen van kunstgras gazon graag uit handen. Vind hier meer informatie over het laten leggen van kunstgras.

Wil je meer weten over hoe je kunstgras onderhoudt tijdens de winter? Lees dan onze pagina over kunstgras onderhouden in de winter.