Is kunstgras veilig voor kinderen? - Tuin en Kunstgras

Is kunstgras veilig voor kinderen?

Heb je kinderen? Of wil je kinderen in de komende jaren? Dan is het verstandig om bij de inrichting van je tuin (alvast) rekening te houden met de kindvriendelijkheid. Hoe zit dat eigenlijk met kunstgras… is kunstgras een beetje kindvriendelijk?

Kunstgras en kinderen

Kunstgras is ideaal voor speelveldjes en speeltuinen, maar uiteraard ook voor tuinen waar kinderen actief spelen op het gazon. Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk dat het niet verkleurt of dor wordt. Wil je dus wel graag de kids laten ravotten op het gazon, maar heb je een hekel aan dorre, bruine plekken in je gras? Dan is kunstgras dé oplossing voor in jouw tuin!

Veiligheid van kunstgras

Kunstgras is lekker zacht om op te spelen. Daarnaast is het brandveilig en droogt het zeer snel op na een regenbui. Dat maakt kunstgras een ideale oplossing voor in de tuin, wanneer je kinderen hebt.

Kunstgras met valdemping

Ons kunstgras kan worden uitgerust met speciale valdemping. Op openbare plaatsen, zoals in publieke speeltuinen, is het in veel gevallen al verplicht om die ‘demping’ te gebruiken. Wij zien dit ook steeds vaker bij speeltoestellen van particulieren. We raden altijd aan om valdemping te gebruiken bij kunstgras wat door kinderen wordt gebruikt om op te spelen. Zo is kunstgras extra veilig. Vraag ons naar de mogelijkheden!