Hoe verwijder je de urine (geur) van honden/katten/huisdieren uit je kunstgras? - Tuin en Kunstgras

Hoe verwijder je de urine (geur) van honden/katten/huisdieren uit je kunstgras?

Kunstgras stinkt naar urine? Zo verwijderen je de urinegeur van huisdieren uit je gazon.

Het kan voorkomen dat je kunstgras voor iets anders wordt gebruikt dan de bedoeling is. Bijvoorbeeld als de hond of kat zijn/haar uitwerpselen op het gazon achter laat, of wanneer de hond op het kunstgras geplast heeft. Zeker wanneer de zon schijnt kan het kunstgras dan sterk gaan stinken naar urine.

Kunstgras en urine van hond of kat

Kunstgras van Tuin & Kunstgras zal geen schade oplopen wanneer je huisdier per ongeluk op het gazon plast. Maar het is wel mogelijk dat het gazon gaat stinken. De geur van honden- of kattenurine kan erg penetrant zijn. Zeker bij warm weer, of wanneer de zon schijnt, kan de geur van urine erg “ongezellig” zijn in de tuin. Het verwijderen van de geur van urine is daarom vanzelfsprekend wel wenselijk, maar geen must. Kortgezegd kan kunstgras goed tegen urine van uw huisdieren en zal het niet verkleuren of vervagen.

Urinegeur verwijderen uit het kunstgras

Je wilt de geur van urine uit je kunstgras verwijderen? Dan kun je beginnen met het afsproeien van de urineplek. Wanneer je er snel bij bent nadat je huisdier zijn/haar behoefte heeft gedaan, kan sproeien voldoende zijn om de urinelucht tegen te gaan. Is de urine inmiddels in het kunstgras getrokken? Gebruik dan schoonmaakazijn of speciale middelen als Urine-Off. Heb je frequent last van plassende honden of katten op je kunstgras? Overweeg dan je kunstgras in te zanden met speciale geurneutraliserende korrels.