Hoe moet je kunstgras bevestigen/vastleggen aan de ondergrond? - Tuin en Kunstgras

Hoe moet je kunstgras bevestigen/vastleggen aan de ondergrond?

Wil je kunstgras gaan of laten leggen en vraag je je af hoe je je kunstgras aan de ondergrond bevestigt? Dan is het vooral belangrijk om eerst te weten wat voor type ondergrond je hebt. Hieronder de bevestigingsopties:

Kunstgras vastleggen met dubbelzijdige tape

Er is speciale dubbelzijdige tape op de markt voor het bevestigen van kunstgras aan de ondergrond. De bevestigingstape zorgt voor een naadloze verbinding tussen verschillende kunstgrasstroken en de ondergrond. Let wel: kunstgrastape is zeer sterk, maar hecht alleen goed als de ondergrond vocht- en vetvrij is.

Vastlijmen aan ondergrond

Kunstgras vastlijmen aan de ondergrond kan ook. Lijmen is een alternatief voor tapen, maar brengt doorgaans wel wat meer geknoei met zich mee. Wanneer je kunstgras op een vaste ondergrond legt (zoals beton of tegels) en het kunstgras zéér intensief gebruikt gaat worden voor bijvoorbeeld sport en spel, dan is het soms aan te raden om sterke kunstgraslijm te gebruiken.

Kunstgras bevestigen aan de rand

Leg je kunstgras op een losse of zachte ondergrond? Dan is het vaak het verstandigst om je kunstgras aan de randen te bevestigen, in plaats van aan de ondergrond zelf. Zo kun je het kunstgras vastleggen met betonbanden of houten balken. Kom je er niet uit? Dan helpen we graag. Wij kunnen je kunstgras snel, egaal en duurzaam leggen. Door onze jarenlange ervaring garanderen we je een strak kunstgazon wat jarenlang mooi blijft. Interesse of meer weten? Bel of mail ons!