Hoe moet je kunstgras (af)snijden - Tuin en Kunstgras

Hoe moet je kunstgras (af)snijden

Hoe moet je kunstgras afsnijden? ZO!

Wanneer je zelf kunstgras gaat leggen, is een Stanleymesje of breekmesje één van je belangrijkste gereedschappen. Waarom dat zo is, en hoe je ‘m gebruikt, dat leggen wij je hieronder uit:

Tip 1: Zorg voor een Stanleymesje/breekmesje dat écht scherp is.

Als je kunstgras snijdt, doe je dat met een stanleymesje. Belangrijk is dat dat mesje goed scherp is. Niet alleen omdat dat prettiger werkt, maar ook omdat dat de afwerking van je kunstgras natuurlijk bevordert.

Tip 2: Snijd kunstgras altijd aan de onderzijde/backing

Wie slim is, snijdt kunstgras altijd aan de onderzijde af. Zo loop je niet het risico dat je per ongeluk de sprieten beschadigt of afsnijdt.

Tip 3: Laat kunstgrasstroken overlappen!

Kunstgras wordt op rollen geleverd. Die rollen zijn niet lang en breed genoeg voor de meeste gazonnen, en daarom zul je strook na strook moeten leggen. Laat bij het leggen van die stroken telkens twee tot drie centimeter overlappen. Na het leggen kun je de overlappingen op maat snijden. Op die manier zorg je ervoor dat de stroken strak tegen elkaar komen te liggen.

Zéker een goed resultaat? Laat je kunstgras door ons leggen!

Wij raden je eigenlijk altijd aan om kunstgras te láten leggen. Zo ben je gegarandeerd van het beste resultaat en de langste levensduur. Wij helpen je natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact op met ons voor een prijsopgave voor het laten leggen van je kunstgras.