Hoe milieuvriendelijk is kunstgras? - Tuin en Kunstgras

Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?

Kunstgras is een perfect optie voor mensen die graag minder willen tuinieren, maar toch een mooi gazon willen hebben. Maar is kunstgras ook eigenlijk wel milieuvriendelijk? Wij leggen je graag uit waarom u ook uit milieuoverwegingen prima voor kunstgras kunt kiezen.

Milieuontlasting

Een natuurgazon moet onderhouden worden. Het dient bemest, gemaaid, beregent en bekalkt te worden. En of u nu elektrisch maait of met een benzinemotortje; beide opties zijn belastend voor het milieu. Omdat je kunstgras niet hoeft te maaien, bespaar je op stroom en/of stoot je geen schadelijke uitlaatgassen uit.

Kunstgras is duurzaam

Een kunstgazon heeft doorgaans een lange levensduur. Zo kun je bij Tuin en Kunstgras rekenen op een levensduur van zo’n 12 tot 20 jaar. In al die jaren hoef je geen onderhoud aan je gazon te plegen, en dat levert een enorme milieuontlasting op.

Minder waterverspilling

Tijdens een droge, warme zomer, zie je in heel veel tuinen een sproeier staan. Zo’n sproeier gebruikt natuurlijk leidingwater. Bij kunstgras is sproeien niet nodig, ongeacht de temperatuur of droogte. Op die manier wordt veel drinkwater bespaard.

Geen gebruik van chemische verdelgingsmiddelen

Kunstgras groeit niet, en je hoeft bovendien niet bang te zijn voor molshopen en onkruid. Om die reden hoef je ook geen chemische verdelgings- of bestrijdingsmiddelen te gebruiken wanneer je een kunstgazon hebt. Immers, een kunstgazon blijft toch wel mooi!

Tot slot: de kunstgrassen van Tuin & Kunstgras zijn met zorg samengesteld. Door de hoge kwaliteit vezels die zonder zware metalen worden gemaakt, kunt u bij ons rekenen op een milieuvriendelijk product waar u jarenlang plezier van zal hebben.