Hoe kunstgras leggen op beton? Zo doe je dat! - Tuin en Kunstgras

Hoe kunstgras leggen op beton? Zo doe je dat!

Kunstgras laat zich vooral goed leggen op een vlakke, stabiele ondergrond. Dus of beton geschikt is als ondergrond voor kunstgras? Zeker weten! Beton is een mooie egale, vaste ondergrond en leent zich uitstekend voor kunstgras.

Let op afwatering!

Om de levensduur van kunstgras te verlengen, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de afvoer van regenwater van je kunstgras. De achterkant van het kunstgras is vaak gemaakt van geweven doek met daarop een laag SBR (een soort latex). Die SBR is niet bestand tegen langdurige vochtigheid en zou kunnen uitdrogen/afbrokkelen of verweken. Zorg daarom voor een manier om regenwater af te voeren. Bijvoorbeeld door gaten in je betonondergrond te boren. Óf door een goed drainagesysteem aan te (laten) leggen. Heb je hier vragen of onduidelijkheid over? Wij helpen je graag!

Kunstgras leggen op beton? Hoe doe je dat?

Wij raden je sterk aan om kunstgras te láten leggen. Zeker ook op een betonnen ondergrond. Kunstgras dient verlijmd te worden met de ondergrond, óf vastgezet te worden aan de randen en hoeken. Door dit door professionele kunstgrasleggers te laten doen, verzeker je jezelf van een strak grasgazon dat lang meegaat en lang mooi blijft.