Hoe creëer je een ondergrond met valdemping onder je kunstgras? - Tuin en Kunstgras

Hoe creëer je een ondergrond met valdemping onder je kunstgras?

Kunstgrasveldjes die intensief gebruikt worden door kinderen, moeten veilig zijn. Kunstgras op zich is hartstikke veilig en prima om op te spelen en te ravotten. Maar ook de ondergrond kan enorm bijdragen aan de veiligheid en “speelbaarheid” van kunstgras.

Kunstgras veilig maken om op te spelen

Sommige mensen nemen kunstgras puur en alleen voor de sier. Er wordt niet op gespeeld en het kunstgras wordt zelfs niet eens betreden of gebruikt. In dit geval is de keuze voor de ondergrond en de intensiviteit van het onderhoud van kunstgras heel anders dan wanneer kunstgras wordt aangelegd op een speelveldje. Kunstgras waarop wordt gespeeld dient valdemping te hebben, wat inhoudt dat spelende kinderen zich bij een val niet onnodig verwonden of stoten.

Valdemping: kies je juiste ondergrond

Valdemping krijg je wanneer je de juiste ondergrond kiest voor je kunstgras. Kunstgras zelf is immers vrij dun, en kan op zichzelf niet voor voldoende demping zorgen. Kunstgras met valdemping bestaat uit platen/matten van gerecycled rubber en/of schuim. Deze kunnen eenvoudig op maat gemaakt worden zodat je ze eenvoudig kan laten aansluiten op bijvoorbeeld speeltoestellen en randen. Ondergrondplaten met valdemping hebben we in vele maten en dikten. We vertellen je graag welke keuze in jouw geval verstandig is. Mail of bel gerust!