Valdemping en kunstgras

Kunstgras is een ideale ondergrond voor spelende kinderen. Je ziet kunstgras steeds vaker in tuinen, op scholen, kinderdagverblijven en in parken.

Het onderhoud van kunstgras in minimaal, het kunstgras is zacht en kinderen worden niet vies. Dit zijn enkele voordelen van het kunstgras als speelondergrond.

 

Valdemping

Wanneer er op het kunstgras gespeelt wordt zonder dat kinderen daarbij kunnen vallen van hoogte, bieden het kunstgras en het zandbed voldoende bescherming.

Maar vaak zijn er in speelomgevingen van kinderen, speeltoestellen, trampolines e.d. aanwezig. Om kinderen tegen een val van hoogte te beschermen, bieden valdemping platen een uitkomst. Valdemping wordt gemaakt van hergebruikt rubber, zijn in diverse diktes te verkrijgen en is gemakkelijk te installeren.


Valdemping verplicht

Steeds vaker kiezen scholen en gemeenten ervoor kunstgras te laten aanleggen in openbare speelgelegenheid. Hieraan zijn, in tegenstelling tot het aanleggen van kunstgras voor particulier gebruik, verschillende eisen aan verbonden.


Onder het kunstgras moet een zandbed liggen van  minimaal 15 centimeter. Wanneer er speeltoestellen aanwezig zijn, moeten er  gecertificeerde valdemping platen aanlegt worden met een dikte variërend van 20 tot 50 millimeter. De dikte van de platen is afhankelijk van de hoogte van de speeltoestellen.

Vervolgens moet het kunstgras geïnstalleerd en bevestigd worden aan de kantopsluiting. Wanneer het kunstgras los aanlegt zou worden, kan dit gemakkelijk verplaatst worden.


Tot slot moet het kunstgras gecertificeerd zijn en ( in de meeste gevallen) met minimaal 25 kilogram kwartszand per vierkante meter bezand worden.


Tuin en Kunstgras beschikt over gecertificeerde valdemping platen en kunstgas voor openbare speelgelegenheden.


Overige toepassingen valdemping

Wanneer kunstgras gelegd wordt op een balkon of dakterras. Bestaat de ondergrond vaak uit een laag beton of tegels. Om  de ondergrond zachter te maken, is valdemping uitermate geschikt.


Wij adviseren u graag over de toepassingsmogelijkheden bij Tuin en Kunstgras voor valdemping onder het kunstgras.

TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.