Garantie en onderhoud

Tuin en Kunstgras geeft 10 jaar garantie op zijn kunstgras. U heeft 10 jaar garantie op kleurechtheid, de UV garantie,  en op ongewone slijtage, zoals het loslaten van de vezels, scheuren en naden.

Na oplevering van de werkzaamheden of bij het afhalen van het kunstgras, krijgt u van ons het garantie certificaat overhandigd. 

Onderhoud van het kunstgras

Kunstgras is onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Het is belangrijk rekening te houden met onderstaande  punten. Deze punten kunnen de levensduur van het kunstgras sterk beïnvloeden. 

Schoonhouden

Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat er op wordt gelopen. Bladeren en andere grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel.

Mochten uw kinderen hun drinken op het gras knoeien, spel het dan gewoon weg met water. Uitwerpsels van honden en katten kunt u hard laten worden en met een schepje verwijderen.

U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Wij raden u aan geen oplosmiddelen te gebruiken.

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras direct na de aanleg, wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt het gras voorzichtig opborstelen. Ook na een periode van intensief gebruik kan het gras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen. Tuin en Kunstgras geeft geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruik worden of niet goed onderhouden (opgeborsteld) worden.

In de Winter

Zodra de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan smelten. De laag onder het kunstgras ( in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we zetting van de bodem. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw kunstgras te lopen. Omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

De vezels van het kunstgras zijn aan de backing van het kunstgras bevestigd. De backing is bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen een grote krachten op één punt. Verwijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen. Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op het kunstgras zetten, dan adviseren wij u met een klem de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline en speeltoestel op het kunstgras van zetten.


Hieronder vindt u het kunstgras garantie certificaat wat u van ons krijgt overhandigd.


Tuin_en_Kunstgras_Garantie_certificaat.pdf

TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.