Lijmen van het kunstgras


Kunstgras wordt standaard geleverd in rollen van vier meter breed en daarom komt het geregeld voor dat er voor één project meerdere ‘stukken’ nodig zijn. Deze zijn op een manier aan elkaar te lijmen dat de naden voor het blote oog niet zichtbaar zijn.


Tuin en Kunstgras maakt bij het lijmen van kunstgras gebruik van lijmband een speciale ‘kunstgraslijm’, die verkrijgbaar is in tubes en in emmers. Als eerste stap worden de stukken die aan elkaar bevestigd moeten worden, dertig centimeter teruggeslagen. De lijmband wordt vervolgens op maat gemaakt en tussen beide stukken mat geplaatst. Daarna wordt de tweecomponentenlijm uit een kitbuis of emmer aangebracht – draag hiervoor als u het zelf gaat doen altijd handschoenen – en met een lijmkam op de band gesmeerd.


Na het aanbrengen van de lijm, worden de kunstgrasstukken langzaam en voorzichtig teruggelegd. Na een paar minuten wordt het kunstgras stukje voor stukje lichtjes opgetild en daarna stevig aangedrukt. De kunst hierbij is om ervoor te zorgen dat er geen sprieten direct op de lijm terecht komen. Enkel de onderkant van de mat moet vast worden gezet. Dat geeft het beste en mooiste resultaat. 
Kunstgras lijmenTUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.