Kunstgras prijzen

Tuinenkunstgras.nl is dé kunstgrasspecialist in Nederland en Belgïe. Wij streven er namelijk naar een vaste en duidelijke prijs per vierkante meter voor u te berekenen.

Aan de hand van onderstaand overzicht kunt alvast voor een inschatting maken van wat het laten aanleggen van  het kunstgras u zou kosten. Indien gewenst komen wij graag na de offerteaanvraag bij u langs om de situatie ter plekken bekijken, en de stalen kunstgras aan u voor te leggen.


Kunstgras leggen prijs


Kunstgras leggen

€ 9,50 per m²

 

 • Grof egaliseren ondergrond
 • Aantrillen van de ondergrond
 • Fijn egaliseren met waterpas
 • Drukverdeeldoek plaatsen
 • Kunstgras leggen
 • Op maat snijden kunstgras
 • Naadloos het kunstgras verlijmen
 • Kwartszand invegen
 • Werkplek schoon opleveren
 • Opleveren samen met de klant 

Kunstgras ondergrond prijs


Menggranulaat leveren en aanbrengen

€ 7,00 per m²

 

 • Menggranulaat leveren 5 centimeter
 • Menggranulaat verdelen 
 • Menggranulaat aanbrengen
 • Menggranulaat grof egaliseren met hark

Let op! Wanneer de ondergrond uit klei of leem bestaat raden wij aan om gebruik te maken van granulight of lava als ondergrond. Wij geven u hier graag advies over.

  

Gras verwijderen prijs

Oud gazon verwijderen en afvoeren

€ 8,00 per m²

 

 • Oud gras verwijderen
 • Oud gras afvoeren
 • Zwarte grond 5 centimeter afgraven
 • Zwarte grond afvoeren

Wellicht is het interessant om te bekijken hoe u de juiste oppervlakte opmeet voor uw eigen kunstgrasveld. Kijk voor handige tips op de pagina kunstgras oppervlakte.

Kantopsluiting kunstgras

Om het kunstgras 'op te sluiten' adviseren wij een kantopsluiting. Wij werken vaak met betonbanden of een kunststof kantopsluiting (€12,95 per strekende meter) en antraciete betonbanden (€0,50 toeslag).Zie voor meer informatie onze pagina kunstgras kantopsluiting.Kantopsluiting rond kantopsluiting rond  

 

Kunstgras zelf leggen?


Wanneer u zelf de werkzaamheden of een gedeelte daarvan wilt uitvoeren om  kosten te besparen, dient u rekening te houden met een aantal voorwaarden.


Afgraven van het oude gazon en/of de zwarte grond.

Wanneer u zelf het oude gazon en of de zwarte grond wilt verwijderen en afvoeren dient u rekening te houden met een minimale diepte van 6 centimeter, bij normale zwarte grond. Dit is de minimale ruimte die nodig is voor het aanbrengen van het menggranulaat.


Menggranulaat of de lava aanbrengen.

Wanneer u ervoor kiest zelf het menggranulaat op de oppervlakte aan te brengen, dient u ook hier rekening te houden met een minimale laag bestrating zand van 5 centimeter.

Wanneer de ondergrond bestaat uit kleigrond, zal de oppervlakte dieper afgegraven dienen te worden of adviseren we u lava te gebruiken.


Daarnaast is het van belang dat het menggranulaat tot de hoogte van de kantopsluiting wordt aangebracht. Wanneer wij het kunstgras voor u installeren, trillen wij het zandbed voordat we de oppervlakte egaliseren. Wanneer het zand tot de hoogte van de kantopsluiting is aangebracht, zal het zand na het trillen  +/- één centimeter zakken. De backing van het kunstgras zal dan na het installeren van het kunstgras uit het zicht vallen. De kunstgras vezels zullen boven de kantopsluiting uitkomen. Dit geeft het mooiste resultaat.


Kunstgras leggen

Wanneer u ervoor kiest ook het kunstgras zelf te gaan leggen, is het van belang dat u voorafgaand aan het leggen van het kunstgras, de ondergrond leg klaar maakt. Het is belangrijk de ondergrond goed aan te trillen en waterpas te egaliseren.


Vervogens is het bij het aanleggen van het kunstgras van cruciaal belang, dat u de juiste materialen en werkwijze toepast. Eventuele fouten bij het aanleggen van het kunstgras, zijn lastig te herstellen.

Op de pagina kunstgras leggen, vindt u de uitleg over het aanleggen van het kunstgras. Daarnaast helpen wij u graag bij het maken van een aanlegplan. 


*De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW en inclusief gebruik van klein materialen zoals lijm, snijmesjes  etc. 
*Afhankelijk van de afstand worden er transportkosten berekend. 
*Indien de ondergrond anders is dan zwarte grond of een oud gazon (bijvoorbeeld bestrating), dan dient u dit aan te geven in de offerte aanvraag.

*Wij raden ten alle tijden aan om kwartszand en drukverdelend doek aan te brengen tijdens de installatie van het kunstgras. Beide samen hebben een prijs van €2,95 per m².


Het is via onze website mogelijk, direct een offerteaanvraag in te dienen. Deze zullen wij zo snel mogelijk beantwoorden. Wanneer u geïnteresseerd bent in onze diensten, komen wij graag samen met u de situatie in kaart brengen en het assortiment kunstgras aan u voorleggen!

Meillander - Destelbergen
Meillander - Destelbergen
Kunstgras Den Haag Gül
Kunstgras Den Haag Gül
Kunstgras Landman - Bilthoven
Kunstgras Landman - Bilthoven
TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.