Kunstgras leggen

Om kunstgras goed en vakkundig te leggen, zijn er een aantal punten van belang. Hieronder omschrijven wij de wijze waarop wij kunstgras installeren.

Ondergrond voor kunstgras

Sommige types kunstgras zijn speciaal bedoeld voor sport en spel, andere soorten gelden als 'siergras'. Bij de keuze voor een type ondergrond moet rekening gehouden worden met het toekomstige gebruik van het kunstgras. Wanneer enkel gaat genieten van uw kunstgras zonder het intensief te belasten, is een zandbed van 5 centimeter voldoende. Maar wanneer er veel op wordt gespeeld en gevoetbald, dan is wellicht een dikkere ondergrond nodig.

Wanneer de waterdoorlatendheid slecht is, raden we u aan een laag lava of granulight aan te brengen. Of zelfs om een drainagesysteem te installeren.

De ondergrond wordt door ons goed getrild en geëgaliseerd zodat er geen bulten of kuilen te zien zijn.

Onderdoek voor kunstgras

Om de druk te verdelen en de mat niet te beschadigen, dient er een drukverdelend onderdoek te worden geplaatst. Deze doeken zijn 2,10 meter breed en worden ter plaatse op maat gesneden. De kosten voor het installeren zitten overigens bij onze 'aanlegprijs' inbegrepen.

Kunstgras laten leggen

Bij het aanleggen van het kunstgras dient u rekening te houden met de zogenoemde vleug van het kunstgras. De vleug is simpel gezegd de richting waarin de sprieten staan. U krijgt het mooiste resultaat wanneer de vleug gericht staat op de plek waarvan het meeste op het kunstgras wordt gekeken.

De kunstgrasmat wordt uitgerold en op maat tegen de bestrating of kantopsluiting aangelegd, waarna het precies op maat wordt gesneden.

Wanneer het gazon uit meerdere kunstgrasmatten bestaat, worden de stukken verlijmd. De naden worden in de particuliere sector aan elkaar geplakt met speciale kunstgrastape.

Kunstgras bezanden

Ondanks dat de meeste kunstgrassoorten geen bezanding nodig hebben, adviseren wij altijd om dit toch te doen. Het zorgt er namelijk voor dat het kunstgrasgazon op zijn plaats blijft liggen. Het bezanden gebeurt met kwartszand. Kwartszand heeft een ronde vorm, en zorgt ervoor dat de vezels beter rechtop blijven staan. Hierdoor heeft het kunstgras een langere levensduur.


Meillander - Destelbergen
Meillander - Destelbergen
Kunstgras Den Haag Gül
Kunstgras Den Haag Gül
Kunstgras Landman - Bilthoven
Kunstgras Landman - Bilthoven
TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.