Onderdoek voor onder het kunstgras


Het druk verdelend doek is een geotextiel doek dat wordt aangebracht onder het kunstgras en bovenop het geëgaliseerde zandbed. Het stabiliseert de ondergrond én zorgt ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras heen komt.


Het druk verdelend doek is gemakkelijk op maat te snijden met een mes. Als u gebruikmaakt van meerdere stukken, is het raadzaam om telkens een overlap van een paar centimeter te hanteren. Zorg ervoor dat het doek goed aansluit op de kantopsluitingen, om zo ook de randen van de kunstgrasmat te beschermen tegen onkruidgroei. Met grondpennen kan het kunstgras en het doek eventueel helemaal vast worden gezet. Deze haken – die qua uiterlijk enigszins doen denken aan tentharingen - dienen dan elke halve meter geplaatst te worden voor het beste resultaat.


Het druk verdelend doek (of: ‘stabiliserend gronddoek’) wordt wel eens vergeleken met een anti-worteldoek. Een druk verdelend doek is echter een stuk dikker en steviger en daardoor uitermate geschikt voor de aanleg van kunstgras.


Als u onder uw mat valdempingsmatten legt, hoeft er geen druk verdelend doek geplaatst te worden.

TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.