Drainagesysteem bij slechte waterafvoer


Waterafvoer kunstgras

Wanneer de waterafvoer in uw tuin dusdanig slecht is en een ‘gewone’ onderbouw of een laag lava niet voldoet, resteert enkel nog de aanleg van een compleet nieuw drainagesysteem onder uw kunstgras. Daarvoor wordt met een sleuvengraver eerst een drainageslang ingegraven. Die voert het water af naar een lager gelegen punt. Wat weer voorkomt dat er plassen op uw nieuwe mat ontstaan.


Als minimale diepte voor de drainageslang wordt 60 centimeter gehanteerd. De maximale diepte is 90 centimeter. Belangrijk is dat de slang goed vlak in de gegraven sleuf – die meestal ongeveer 20 centimeter breed is - komt te liggen. Leg ook nooit verschillende sleuven dichter bij elkaar dan 5 a 6 meter. Uiteindelijk dient de sleuf te worden opgevuld met grofkorrelig zand (tot 20 cm van de oppervlakte) en vervolgens met bestratingszand. Dat zorgt ervoor dat het water de sleuf goed kan bereiken.


Twijfelt u over de kwaliteit van de waterafvoer in uw tuin? En over de te kiezen onderbouw voor kunstgras? Tuin en Kunstgras adviseert u graag over de mogelijkheden en komt vrijblijvend bij u thuis de situatie in kaart brengen. U kunt ook door ons een compleet nieuw drainagesysteem aan laten leggen.
Drainagesysteem ingravenMateriaal drainagesysteem

TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.