Bezanden kunstgras


Kwartszand voor kunstgras

Het verschilt per bedrijf of het kunstgras na de installatie wordt bezand met kwartszand. Dit heeft te maken met het kunstgras. Kunstgras van hoge kwaliteit met een mosdraad krulvezel, hoeft in principe niet bezand te worden. De opstaande vezels krijgen ondersteuning van de mosdraad vezel.


Wij kiezen ervoor het kunstgras met krulvezel, toch te bezanden. Het kunstgras wordt hierdoor extra zwaar en zal dus steviger op de oppervlakte liggen. Daarnaast krijgen de opstaande vezels extra ondersteuning door het laagje zand.


Kwartszand is het fijnkorrelig en zuiver zand dat door Tuin en Kunstgras wordt gebruikt om de kunstgrasvezels extra te ondersteunen. Door de mat geregeld te ‘bezanden’ wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. Ook blijven de sprieten mooi overeind staan.


Kwartszand wordt soms ook wel witzand of zilverzand genoemd en kan in Nederland slechts op een beperkt aantal plaatsen gewonnen worden. Een groot deel wordt daarom geïmporteerd. Kwartszand – de naam zegt het eigenlijk al – bestaat voor het grootste deel uit ‘kwarts’, een vorm van de stof siliciumdioxide. Wanneer je de korrels van dichtbij bestudeert, is te zien dat ze als het ware ‘rond’ zijn. Ze voelen ook erg zacht aan. Omdat er geen scherpe puntjes of randjes aan het zand zitten, schuurt het niet. De kunstgrasvezels raken er dan ook niet door beschadigd.


Kwartszand heeft tal van andere toepassingen. Zo wordt de zandsoort ook gebruikt als grondstof in de glasindustrie. En wordt kwartszand toegepast in wasmiddelen en lijmen.

Kwartszand voor het invegen van het kunstgras
TUINENKUNSTGRAS.NL KUNSTGRAS LEGGEN KUNSTGRASLEGGEN IN KUNSTGRAS IN
       

Like ons op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van Tuin en Kunstgras en de laatste ontwikkelingen in kunstgras.